Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Ευρωπαίος: η νέα έννοια της λέξεως

Τσόκαρο blog
   Είναι σε όλους μας γνωστό ότι η λέξη Ευρωπαίος σημαίνει: ο κάτοικος της Ευρώπης. Για να δούμε όμως τι θα συμβεί αν αλλάξουμε το παι με πε. Ευρωπέος. Εκ πρώτης όψεως φαίνεται πολύ αστείο, αλλά ας δούμε τι μπορεί να σημαίνει αυτή η μικρή αλλαγή.
   Ευρωπέος: είναι ένα μεταλλαγμένο ον, που από το πέος του δεν βγαίνει το Ελληνικό σπέρμα, αυτό που γεννάει την φιλοσοφία και την δημοκρατία και που άσκησε μεγάλη πολιτισμική επίδραση σε τρεις ηπείρους δημιουργώντας μακρά και πλούσια ιστορία, αλλά βγάζει ευρωόντα.
Τσόκαρο blog
    Είναι ένα νέο είδος, που σαν στόχο στην ύπαρξή τους είναι να κάνουν οτιδήποτε για να αποχτήσουν περισσότερα ευρώ.
 Φιλοσοφία
Τσόκαρο blog
   Η Νέα Φιλοσοφία δεν είναι η επιστήμη που ασχολείται με ερωτήματα, προβλήματα ή απορίες που μπορούμε να αποκαλέσουμε οριακά, θεμελιώδη, ή έσχατα, όπως αυτά της ύπαρξης, γνώσης, αξίας, αιτίας, γλώσσας και του νου, αλλά με το πόσα παίρνεις, πόσα μπορείς να πάρεις, πόσα κρύβεις, αν μπορείς να κρύψεις περισσότερα, και πως να διδάξεις τους απογόνους σου να παίρνουν ακόμα περισσότερα χωρίς πραγματικά να κάνουν κάτι που να το αξίζουν. Η Ευρωσοφία είναι ο επάξιος τίτλος για να  αντικατασταθεί η άνευ άξιας πια φιλοσοφία.
  Δικαιοσύνη
Τσόκαρο blog
   Ακόμα και η τυφλή Δικαιοσύνη (πιστεύετε ότι έχει ρίζες στην Ζάκυνθο) βρήκε το φως της με το Ευρώ. Δεν παίζει ρόλο αν έχεις δίκιο η άδικο, αν καταπατάς τους νόμους και το σύνταγμα. Αρκεί να έχεις ευρώ που θα τα δώσεις στο κατάλληλο άτομο και το δίκιο σου θα λάμψει. Σύμφωνα με το υφιστάμενο σύστημα λειτουργίας της ελληνικής δικαιοσύνης, οι Έλληνες δικαστές μπορούν να σταματήσουν το έργο της απονομής της δικαιοσύνης, αν πειράξεις έστω και ενα ευρώ από την αξιοπρέπειά τους. Νομίζω ότι το Ευρωοσύνη είναι ένας αρκετά δίκαιος τίτλος.

Κυβέρνηση
Τσόκαρο blog
   Και ο Πρωθυπουργός που στις προεδρευόμενες δημοκρατίας ουσιαστικά είναι ο αρχηγός του κράτους συγκεντρώνοντας στο πρόσωπό του τις περισσότερες εκτελεστικές αρμοδιότητες,άσκηση της πολιτικής αποτελεί τέχνη και επιστήμη και αφορά σε ιδέες και στον τρόπο εφαρμογής τους, τόσο σε ζωτικά ζητήματα της ανθρώπινης ύπαρξης και υπόστασης (ελευθερία, ασφάλεια, δικαιοσύνη, πολιτισμός, κτλ), καθώς επίσης και σε όλα τα υπόλοιπα θέματα που αφορούν στο κοινωνικό σύνολο, στον πολίτη, στον εργαζόμενο, κτλ. Η πολιτική του Ευρωπρωθυπουργού μετατρέπεται στην τέχνη για να διατηρηθεί ή να κατακτήσει ένα κόμμα την εξουσία ως αυτοσκοπός, τότε υπεισέρχεται η διαφθορά, η κατάχρηση εξουσίας, το "χρήμα" και οι περισσότεροι πολίτες απογοητεύονται και παύουν να ενδιαφέρονται για αυτά που τους αφορούν, με κίνδυνο τα αποτελέσματα να είναι ολέθρια σε όλους τους τομείς.
 Δημοκρατία
Τσόκαρο blog
   Η δημοκρατία, σε αυτήν την περίπτωση, είναι το πολίτευμα όπου η εξουσία πηγάζει από το ευρώ, ασκείται από το ευρώ και υπηρετεί τα συμφέροντα του ευρώ. Κεντρικό χαρακτηριστικό της δημοκρατίας ήταν η λήψη αποφάσεων με ψηφοφορία: των πολιτών, στην άμεση δημοκρατία, ή κάποιων αντιπροσώπων τους, στην αντιπροσωπευτική δημοκρατία. Σε αυτήν την Νέα δημοκρατία οι πολίτες νομίζουν ότι ψηφίζουν τις στημένες αποφάσεις. Το νέο όνομα αυτού του πολιτεύματος είναι Ευρωκρατία.
   Αν αυτό το μικρο μου παιχνιδι με τις λέξεις έχει και την παραμικρή ομοιότητα με την πραγματικότητα, τότε: .........
Ευρωπέοι σταματήστε να γ@μ@τε γιατί χανόμαστε.
Τσόκαρο blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου