Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Επιβεβαιωμένο: Η ελεύθερη πτώση του Felix Baumgartner από το διάστημα ορίζει πέντε νέα παγκόσμια ρεκόρ

Τσόκαρο blog
   Το Guinness World Records σήμερα μπορεί να επιβεβαιώσει ότι η υπερηχητική βουτιά από τον ουρανό του Αυστριακού Felix Baumgartner έχει θέσει πέντε παγκόσμια ρεκόρ.
   Ο πρωτοπόρος της αεροδιαστημικής, με τη βοήθεια ομάδας της Red Bull Stratos, δοκιμάζοντας τα φυσικά όρια της ανθρωπότητας χθες, όταν έγινε το πρώτο πρόσωπο για να σπάσει το φράγμα του ήχου σε ελεύθερη πτώση.
   Ο 48χρονος κατέκτησε επίσης τα ρεκόρ για το μεγαλύτερο άλμα με αλεξίπτωτο ελεύθερης πτώσης την υψηλότερη κάθετη ταχύτητα σε ελεύθερη πτώση και τη μεγαλύτερη απόσταση με ελεύθερη πτώση.

   Περισσότερα από οκτώ εκατομμύρια άνθρωποι συντονισμένοι σε απευθείας σύνδεση για να παρακολουθήσουν τον άθλο, θέτοντας επίσης ένα νέο ρεκόρ για τις περισσότερες συγκλίνουσες απόψεις ενός live stream στο YouTube.
   Η προσπάθεια του Felix έγινε από μια κάψουλα στο κέντρο της στρατόσφαιρας πάνω από Νέο Μεξικό με ένα γιγαντιαίο μπαλόνι ηλίου.
   Ο τυχοδιώκτης έπεσε στη γη με μια ταχύτητα που δόθηκε από 833,9 μίλια/ώρα (1343 χλμ/ώρα), το χτύπημα Mach 1.24.It Χρειάστηκαν εννιά λεπτά για να φτάσει στο έδαφος.
   Σε ένα ωραίο κομμάτι της serendipity, η απίστευτη βουτιά από τον ουρανό του Felix ήρθε την ίδια ημέρα με την 65η επέτειο της άλλης πρωτοποριακής εκδήλωσης της  αεροδιαστημικής - πτήσης του Chuck Yeager στο πειραματικό Bell X1 το 1947 το οποίο καθορίζε το παγκόσμιο ρεκόρ για την πρώτη υπερηχητική πτήση.
   Ωστόσο, το ρεκόρ του συνταγματάρχη Joe Kittinger από 4 λεπτά και 36 δευτερόλεπτα για τη μεγαλύτερη ποτέ ελεύθερη πτώση η οποία έγινε το 1960, ξεπεράστηκε από τον  Felix, σημειώνοντας ελεύθερη πτώση σε μικρότερο χρονικό διάστημα από 4 λεπτά και 20 δευτερόλεπτα.
   "Στο βήμα, ένιωσα ότι όλος ο κόσμος παρακολουθεί», δήλωσε ο Felix μετά το άλμα. «Είπα ότι θα ήθελα να δούνε τι βλέπω. Ήταν εκπληκτικό."
   Δείτε παρακάτω τα πλάνα από την κάμερα μέσα από το κράνος το απίστευτο άλμα του Felix στα βιβλία της ιστορίας.
Πηγή:
Τσόκαρο blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου