Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Hasselback Πατάτες «πατάτες ακορντεόν"

Τσόκαρο blog
   Αυτές είναι οι πατάτες Hasselback που είναι πανέμορφες.  Με αρκετές σκελίδες σκόρδο, σε αυτην την σουηδική έκδοση της ψητής πατάτας, να ενισχύσει τη γεύση. Αποδείχθηκε είναι πολύ νόστιμες, τραγανές στο εξωτερικό και τρυφερές μέσα.
   Το όνομά τους δόθηκε από ένα εστιατόριο της Στοκχόλμης που τις εισήγαγε για πρώτη φορά, οι Hasselback πατάτες έχουν υιοθετηθεί ευρέως από άλλες ευρωπαϊκές κουζίνες. Γνωστές και ως «πατάτες ακορντεόν" στην έκδοση του Ιρλανδικού πιάτου, που έχουν κερδίσει μια θέση στο μενού μας.

Hasselback Πατάτες
Τσόκαρο blog
Υλικά 
   6 μέτριες πατάτες Μέγεθος
   2 - 3 σκελίδες σκόρδο, κομμένο σε λεπτές φέτες
   2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
   30 γρ βούτυρο
   θαλασσινό αλάτι
   φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Μέθοδος 
   Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 ˚ C (425 ˚ F). Βάλτε τις πατάτες σε μια σανίδα κοπής, με την επίπεδη πλευρά προς τα κάτω. Ξεκινήστε από το ένα άκρο της πατάτας, κόψτε σχεδόν σε όλη τη διαδρομή μέσα από, περίπου 3 - 4 mm διαστήματα.
   Τοποθετήστε τις πατάτες σε ένα ταψί και βάλτε το σκόρδο ανάμεσα στις σχισμές. Ρίξτε λίγο βούτυρο πάνω από κάθε πατάτα. Στη συνέχεια, τις ραντίζουμε με το  ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με λίγο θαλασσινό αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.
   Ψήστε τις πατάτες για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι οι πατάτες μετατραπούν σε τραγανές και η σάρκα τους να είναι μαλακή.
Τσόκαρο blog
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη.
Πηγή:
Τσόκαρο blog
   Και αν δεν τα καταφέρετε μην στεναχωριέστε καθόλου. Επισκέπτοντας τη σελίδα του e-food.gr μπορείτε να παραγγείλετε από κορυφαίες αλυσίδες όπως Pizza Fan, KFC και Pizza Hut μέχρι το αγαπημένο σουβλατζίδικο της γειτονιάς σας! Στο e-food.gr θα βρείτε δεκάδες εστιατόρια που κάνουν delivery και χιλιάδες συνδυασμούς γεύσεων.
Δείτε το μενού
Τσόκαρο blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου