Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Μηλόπιτα Σπιτική.

Τσόκαρο blog
   Από την 01 / 06 / 2010 το Ucook απέκτησε δικό του χώρο όπου πραγματοποιεί βιντεοσκοπήσεις συνταγών καθώς και σεμινάρια μαγειρικής. Σήμερα θα δούμε μια εξαιρετική συνταγή για σπιτική μηλόπιτα.
Υλικά
   1 πακέτο Βιολογική μαργαρίνη με ελαιόλαδο Χωριό
   4 αυγά
   1 ½ ποτήρι νερού ζάχαρη
   5 μήλα
   2 κουταλιές κανέλα
   2 κουταλιές βανίλια
   2 κουταλιές ζάχαρη άχνη
   1 φλιτζάνι καφέ κονιάκ
   1 ½ ποτήρι νερού αλεύρι φαρίνα
   200γρ καρύδια

Οδηγίες
   Παίρνετε ένα ταψί Νο 30-32.
   Ρίχνετε το 1/3 από την Βιολογική μαργαρίνη με ελαιόλαδο Χωριό και το βάζετε στην φωτιά για να λιώσει.
   Όταν λιώσει, ρίχνετε μισό ποτήρι ζάχαρη και το κουνάτε για να πάει παντού. Καθαρίζετε τα μήλα και τα κόβετε σε ροδέλες.
   Τα βάζετε στον πάτο του ταψιού και καλύπτετε τα κενά με καρύδια.
   Χτυπάτε την υπόλοιπη Βιολογική μαργαρίνη με ελαιόλαδο Χωριό με την ζάχαρη, τα αυγά και τα υπόλοιπα υλικά.
   Αδειάζεται το μείγμα στο ταψί και το ψήνετε στους 170ο C για 45 min.
   Όταν βγει το αφήνετε να κρυώσει, το γυρίζετε ανάποδα και πασπαλίζετε με την άχνη και την κανέλα.
   Για περισσότερη ευκολία υπάρχει και ένα βίντεο με τον  Βησσαρίων Παρθένη που μας δείχνει πως να φτιάξουμε αυτήν την υπέροχη μηλόπιτα.
   Ελπίζω να σας αρέσει. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη.
Πηγή:
Τσόκαρο blog
Οι άνθρωποι του “Tales of Taste”, πιστεύουν στη μεσογειακή διατροφή και τα οφέλη της.

Related Posts:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου