Η μπουγάτσα είναι πίτα από φύλλο, με γέμιση συνήθως κρέμα ή τυρί, αν και συναντάται και σε άλλες γεύσεις, όπως με κιμά, σπανάκι ή με κρέμα κακάο. Το όνομά της προέρχεται από την αντίστοιχη τουρκική λέξη πογάτσα (POĞAÇA = ζύμη). Στην Ελλάδα την έφεραν μικρασιάτες πρόσφυγες μετά τη Μικρασιατική καταστροφή, κάνοντάς την ιδιαίτερα δημοφιλή στη Βόρεια Ελλάδα, ειδικά στη Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες, που θεωρούνται φημισμένες για τη μπουγάτσα τους.
Σήμερα θα δοκιμάσουμε να φτιάξουμε μια εύκολη και γλυκιά μπουγάτσα που βρήκα στο blog * Οι Συνταγές της Γιαγιάς *
1 ζαχαρούχο γάλα
5 αυγά
2 βανίλιες
1 Βιτάμ
Ζάχαρη άχνη και κανέλα για πασπάλισμα
2. Ζαρώνουμε τα φύλλα ένα-ένα (σαν πιέτες) και τα τοποθετούμε παράλληλα στο πυρέξ.
3. Όταν τελειώσουν όλα τα φύλλα, βάζουμε το πυρέξ στο φούρνο στους 180 βαθμούς ώσπου να ροδίσουν τα φύλλα.
4. Στο μεταξύ χτυπάμε το ζαχαρούχο γάλα, τα 5 αυγά, τις 2 βανίλιες, ώσπου να γίνουν ένας χυλός ομοιόμορφος.
5. Αφού ψηθούν τα φύλλα, βγάζουμε το πυρέξ και περιχύνουμε τα φύλλα με το χυλό που φτιάξαμε.
6. Ξαναβάζουμε το πυρέξ στο φούρνο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς ώσπου να κόβετε σαν γαλατομπούρεκο.
7. Αφού το βγάλουμε το αφήνουμε 5 λεπτά και πασπαλίζουμε με την ζάχαρη άχνη και λίγο κανέλα από πάνω από την ζάχαρη
Αυτές είναι οι συνταγές που αγαπάμε. Απλές, φτηνές και γρήγορες. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη.
Σήμερα θα δοκιμάσουμε να φτιάξουμε μια εύκολη και γλυκιά μπουγάτσα που βρήκα στο blog * Οι Συνταγές της Γιαγιάς *
Υλικά
Μισό κιλό φύλλο κρούστας1 ζαχαρούχο γάλα
5 αυγά
2 βανίλιες
1 Βιτάμ
Ζάχαρη άχνη και κανέλα για πασπάλισμα
ΚΑΤΑΣΚΕΥΉ
1. Λιώνουμε το Βιτάμ.2. Ζαρώνουμε τα φύλλα ένα-ένα (σαν πιέτες) και τα τοποθετούμε παράλληλα στο πυρέξ.
3. Όταν τελειώσουν όλα τα φύλλα, βάζουμε το πυρέξ στο φούρνο στους 180 βαθμούς ώσπου να ροδίσουν τα φύλλα.
4. Στο μεταξύ χτυπάμε το ζαχαρούχο γάλα, τα 5 αυγά, τις 2 βανίλιες, ώσπου να γίνουν ένας χυλός ομοιόμορφος.
5. Αφού ψηθούν τα φύλλα, βγάζουμε το πυρέξ και περιχύνουμε τα φύλλα με το χυλό που φτιάξαμε.
6. Ξαναβάζουμε το πυρέξ στο φούρνο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς ώσπου να κόβετε σαν γαλατομπούρεκο.
7. Αφού το βγάλουμε το αφήνουμε 5 λεπτά και πασπαλίζουμε με την ζάχαρη άχνη και λίγο κανέλα από πάνω από την ζάχαρη
Αυτές είναι οι συνταγές που αγαπάμε. Απλές, φτηνές και γρήγορες. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη.
Πηγη:
Και αν δεν τα καταφέρετε μην στεναχωριέστε καθόλου. Επισκέπτοντας τη σελίδα του e-food.gr μπορείτε να παραγγείλετε από κορυφαίες αλυσίδες όπως Pizza Fan, KFC και Pizza Hut μέχρι το αγαπημένο σουβλατζίδικο της γειτονιάς σας! Στο e-food.gr θα βρείτε δεκάδες εστιατόρια που κάνουν delivery και χιλιάδες συνδυασμούς γεύσεων.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου