Βρήκα μια πολύ ενδιαφέρουσα συνταγή στο Seasaltwithfood και λέει ότι αυτές οι ψητές στοίβες πατάτας είναι πανέμορφες, έτσι δεν είναι; Αυτό είναι ένα από τα αγαπημένα πιάτα της οικογένειάς της, εκτός από τις πατάτες Hasselback. Αυτές οι στοίβες πατάτας μπορεί να είναι είτε ένα μεγάλο πιάτο ή να το απολαύσετε σαν σνακ.
Θα χρησιμοποιήσετε μια ποικιλία από μικτές μικρές πατάτες, ψιλοκομμένες χρησιμοποιώντας ένα ιαπωνικό μαντολίνο (κόφτη λαχανικών). Φυσικά, μπορείτε να κόψετε προσεκτικά τις πατάτες σε λεπτές φέτες χρησιμοποιώντας ένα αιχμηρό μαχαίρι. Αλλά, χρησιμοποιώντας ένα μαντολίνο το καθιστά ποιο εύκολο και πολύ πιο γρήγορα. Απολαύστε το!
¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο δεντρολίβανο
1 ½ κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
θαλασσινό αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 Κανονικού μεγέθους ταψάκι των μάφινς
Λαδώστε ελαφρά τα 12 καλούπια σε ένα κανονικό μέγεθος μάφιν ταψάκι.
(Καθαρίζουμε τις πατάτες μωβ χρώμα, αν χρησιμοποιείτε). Διαφορετικά, κόψτε όλες τις πατάτες σε λεπτές με ένα μαντολίνο ή ένα κοφτερό μαχαίρι. Πλένουμε τις πατάτες, τις στραγγίζετε καλά και τις στεγνώνουμε με μια χαρτοπετσέτα.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε τις πατάτες με ελαιόλαδο, δεντρολίβανο, το χυμό λεμονιού και αλάτι και πιπέρι.
Κάνουμε στοίβα τις πατάτες και τις βάζουμε πλάγια σε ένα μάφιν ταψάκι και τις ψήνουμε για περίπου 25 - 30 λεπτά ή μέχρι οι πατάτες να γίνουν τραγανές στο εξωτερικό και η σάρκα να είναι μαλακή.
Μεταφέρουμε το μάφιν ταψάκι σε μια σχάρα για να κρυώσει για 2 έως 3 λεπτά πριν από την προσεκτική απομάκρυνση των γεωμήλων.
Και για περισσότερη ευκολία σας βρήκα και ένα σχετικό βίντεο.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση.
Θα χρησιμοποιήσετε μια ποικιλία από μικτές μικρές πατάτες, ψιλοκομμένες χρησιμοποιώντας ένα ιαπωνικό μαντολίνο (κόφτη λαχανικών). Φυσικά, μπορείτε να κόψετε προσεκτικά τις πατάτες σε λεπτές φέτες χρησιμοποιώντας ένα αιχμηρό μαχαίρι. Αλλά, χρησιμοποιώντας ένα μαντολίνο το καθιστά ποιο εύκολο και πολύ πιο γρήγορα. Απολαύστε το!
Ψητές στοίβες πατάτας
Συστατικά
24 (1 kg) Μικρές μικτές πατάτες χρωμάτων, καθαρισμένες¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο δεντρολίβανο
1 ½ κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
θαλασσινό αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 Κανονικού μεγέθους ταψάκι των μάφινς
Μέθοδος
Προθερμάνετε το φούρνο στους 220˚C (425˚F).Λαδώστε ελαφρά τα 12 καλούπια σε ένα κανονικό μέγεθος μάφιν ταψάκι.
(Καθαρίζουμε τις πατάτες μωβ χρώμα, αν χρησιμοποιείτε). Διαφορετικά, κόψτε όλες τις πατάτες σε λεπτές με ένα μαντολίνο ή ένα κοφτερό μαχαίρι. Πλένουμε τις πατάτες, τις στραγγίζετε καλά και τις στεγνώνουμε με μια χαρτοπετσέτα.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε τις πατάτες με ελαιόλαδο, δεντρολίβανο, το χυμό λεμονιού και αλάτι και πιπέρι.
Κάνουμε στοίβα τις πατάτες και τις βάζουμε πλάγια σε ένα μάφιν ταψάκι και τις ψήνουμε για περίπου 25 - 30 λεπτά ή μέχρι οι πατάτες να γίνουν τραγανές στο εξωτερικό και η σάρκα να είναι μαλακή.
Μεταφέρουμε το μάφιν ταψάκι σε μια σχάρα για να κρυώσει για 2 έως 3 λεπτά πριν από την προσεκτική απομάκρυνση των γεωμήλων.
Και για περισσότερη ευκολία σας βρήκα και ένα σχετικό βίντεο.
Πηγές:
Και αν δεν τα καταφέρετε μην στεναχωριέστε καθόλου. Επισκέπτοντας τη σελίδα του e-food.gr μπορείτε να παραγγείλετε από κορυφαίες αλυσίδες όπως Pizza Fan, KFC και Pizza Hut μέχρι το αγαπημένο σουβλατζίδικο της γειτονιάς σας! Στο e-food.gr θα βρείτε δεκάδες εστιατόρια που κάνουν delivery και χιλιάδες συνδυασμούς γεύσεων.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου