Γνωρίζατε την σούπα που μαγειρεύεται σε μια μεγάλη κατσαρόλα και έχει την καλύτερη γεύση; Είναι ακόμα πιο νόστιμη όταν μαγειρεύεται σε ανοιχτή φωτιά. Η Σουρπά (στα Ρωσικά Шурпа) είναι μια σούπα που έχει γίνει πριν πολλούς αιώνες. Τα υλικά για την σουρπά δεν είναι αρκετά δύσκολο να τα επιλέξετε. Μερικές φορές υπάρχει μια διαφορά, ως προς την προετοιμασία για την σουρπά που θέλει προ-τηγανισμένα κρέατα και λαχανικά (kovurma), αλλά υπάρχει ένας συνηθισμένος τρόπος προετοιμασίας (kaynatma). Συνεπώς, η τεχνολογία παρασκευής για την σουρπά δεν είναι μοναδική και αυτές οι τεχνικές μαγειρικής της σούπας διαφέρουν. Ας δούμε πως γίνεται η kaynatma (αφέψημα кайнатма).
- Κάποια λιπαρά (ενός προβάτου, για παράδειγμα)
- Δύο είδη κρεμμυδιών
- Καρότα και γογγύλια
- Πιπεριές διαφορετικών χρωμάτων
- Ντομάτες
- Πατάτες
- Καυτερή πιπεριά, αν θέλετε
- Κόλιανδρο, μαϊντανό, βασιλικό, jeera (κύμινο)
- Το καθαρότερο νερό που μπορείτε να βρείτε.
Στη συνέχεια, προσθέστε το λίπος, καρότα, πιπεριές, κόλιανδρο και το κύμινο και αφήστε το να βράσει για μία ώρα πάνω σε σιγανή φωτιά.
Στη συνέχεια, προσθέστε το γογγύλι, τις πατάτες κομμένες σε μισά, ντομάτες. Οι πατάτες πρέπει να προστεθούν πριν από τις ντομάτες.
Οι πιπεριές και τα υπόλοιπα μπαχαρικά πάνε μετά. Προσθέστε λίγο αλάτι και αν οι ντομάτες έδωσαν πάρα πολύ γεύση, προσθέστε λίγη ζάχαρη.
Στη Shurpa κρέας, λαχανικά και σούπα σερβίρονται στο τραπέζι ξεχωριστά σε διαφορετικά δοχεία. Θα πρέπει να σερβίρεται πολύ ζεστή.
Στη Shurpa παίζει ρόλο η γαρνιτούρα. Μερικές φορές, ανάλογα με την εποχή μπορείτε να προσθέσετε και τα μήλα, τα δημητριακά ή κυδώνι στη shurpa. Και δεν πρέπει να φοβόμαστε από τα φρούτα στη σούπα! Ναι, ξέρω ότι ακούγεται περίεργο, αλλά η γεύση είναι πολύ καλή, πολύ αρμονική.
Με την ευκαιρία, η shurpa δίνεται συχνά σε άρρωστους ανθρώπους για γρήγορη ανάρρωση!
Και όσοι τα καταφέρνετε με τα Ρώσικα υπάρχει και ένα βίντεο με τον Stalik Khankishiyev, που δείχνει πως να φτιάξουμε την shurpa, αυτήν την σούπα από το Ουζμπεκιστάν που λέγετε και "kaynatma"
Και αν έχετε προετοιμάσει σωστά την shurpa, η μυρωδιά και η γεύση αυτού του πιάτου θα ικανοποιήσει εσάς και τους καλεσμένους σας!
Τα υλικά που χρειαζόμαστε:
- Κρέας (από πουλερικά, ή βόειο κρέας, αλλά το πρόβειο κρέας είναι το καλύτερο)- Κάποια λιπαρά (ενός προβάτου, για παράδειγμα)
- Δύο είδη κρεμμυδιών
- Καρότα και γογγύλια
- Πιπεριές διαφορετικών χρωμάτων
- Ντομάτες
- Πατάτες
- Καυτερή πιπεριά, αν θέλετε
- Κόλιανδρο, μαϊντανό, βασιλικό, jeera (κύμινο)
- Το καθαρότερο νερό που μπορείτε να βρείτε.
Το κρέας βράζεται με αλάτι. Ο αφρός θα πρέπει να αφαιρεθεί.
Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα αφήνουμε όλα να βράζουν για περισσότερο από τριάντα λεπτά.Στη συνέχεια, προσθέστε το λίπος, καρότα, πιπεριές, κόλιανδρο και το κύμινο και αφήστε το να βράσει για μία ώρα πάνω σε σιγανή φωτιά.
Στη συνέχεια, προσθέστε το γογγύλι, τις πατάτες κομμένες σε μισά, ντομάτες. Οι πατάτες πρέπει να προστεθούν πριν από τις ντομάτες.
Οι πιπεριές και τα υπόλοιπα μπαχαρικά πάνε μετά. Προσθέστε λίγο αλάτι και αν οι ντομάτες έδωσαν πάρα πολύ γεύση, προσθέστε λίγη ζάχαρη.
Στη Shurpa κρέας, λαχανικά και σούπα σερβίρονται στο τραπέζι ξεχωριστά σε διαφορετικά δοχεία. Θα πρέπει να σερβίρεται πολύ ζεστή.
Στη Shurpa παίζει ρόλο η γαρνιτούρα. Μερικές φορές, ανάλογα με την εποχή μπορείτε να προσθέσετε και τα μήλα, τα δημητριακά ή κυδώνι στη shurpa. Και δεν πρέπει να φοβόμαστε από τα φρούτα στη σούπα! Ναι, ξέρω ότι ακούγεται περίεργο, αλλά η γεύση είναι πολύ καλή, πολύ αρμονική.
Με την ευκαιρία, η shurpa δίνεται συχνά σε άρρωστους ανθρώπους για γρήγορη ανάρρωση!
Και όσοι τα καταφέρνετε με τα Ρώσικα υπάρχει και ένα βίντεο με τον Stalik Khankishiyev, που δείχνει πως να φτιάξουμε την shurpa, αυτήν την σούπα από το Ουζμπεκιστάν που λέγετε και "kaynatma"
Η προετοιμασία της σούπας σε εικόνες
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη.
Πηγή:
Και αν δεν τα καταφέρετε μην στεναχωριέστε καθόλου. Επισκέπτοντας τη σελίδα του e-food.gr μπορείτε να παραγγείλετε από κορυφαίες αλυσίδες όπως Pizza Fan, KFC και Pizza Hut μέχρι το αγαπημένο σουβλατζίδικο της γειτονιάς σας! Στο e-food.gr θα βρείτε δεκάδες εστιατόρια που κάνουν delivery και χιλιάδες συνδυασμούς γεύσεων.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου