Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Η σούπα των αιώνων: Σουρπά (Shurpa ~ Шурпа)

Τσόκαρο blog
   Γνωρίζατε την σούπα που μαγειρεύεται σε μια μεγάλη κατσαρόλα και έχει την καλύτερη γεύση; Είναι ακόμα πιο νόστιμη όταν μαγειρεύεται σε ανοιχτή φωτιά. Η Σουρπά (στα Ρωσικά Шурпа) είναι μια σούπα που έχει γίνει πριν πολλούς αιώνες. Τα υλικά  για την σουρπά δεν είναι αρκετά δύσκολο να τα επιλέξετε. Μερικές φορές υπάρχει μια διαφορά, ως προς την προετοιμασία για την σουρπά που θέλει προ-τηγανισμένα κρέατα και λαχανικά (kovurma), αλλά υπάρχει ένας συνηθισμένος τρόπος προετοιμασίας (kaynatma). Συνεπώς, η τεχνολογία παρασκευής για την σουρπά δεν είναι μοναδική και αυτές οι τεχνικές μαγειρικής της σούπας διαφέρουν. Ας δούμε πως γίνεται η kaynatma (αφέψημα кайнатма).
Τα υλικά που χρειαζόμαστε:
Τσόκαρο blog
- Κρέας (από πουλερικά, ή βόειο κρέας, αλλά το πρόβειο κρέας είναι το καλύτερο)
- Κάποια λιπαρά (ενός προβάτου, για παράδειγμα)
- Δύο είδη κρεμμυδιών
- Καρότα και γογγύλια
- Πιπεριές διαφορετικών χρωμάτων
- Ντομάτες
- Πατάτες
- Καυτερή πιπεριά, αν θέλετε
- Κόλιανδρο, μαϊντανό, βασιλικό, jeera (κύμινο)
- Το καθαρότερο νερό που μπορείτε να βρείτε.

Το κρέας βράζεται με αλάτι. Ο αφρός θα πρέπει να αφαιρεθεί.
Τσόκαρο blogΤσόκαρο blog
   Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα αφήνουμε όλα να βράζουν για περισσότερο από τριάντα λεπτά.
Τσόκαρο blog
   Στη συνέχεια, προσθέστε το λίπος, καρότα, πιπεριές, κόλιανδρο και το κύμινο και αφήστε το να βράσει για μία ώρα πάνω σε σιγανή φωτιά.
Τσόκαρο blog
   Στη συνέχεια, προσθέστε το γογγύλι, τις πατάτες κομμένες σε μισά, ντομάτες. Οι πατάτες πρέπει να προστεθούν πριν από τις ντομάτες.
Τσόκαρο blog
   Οι πιπεριές και τα υπόλοιπα μπαχαρικά πάνε μετά. Προσθέστε λίγο αλάτι και αν οι ντομάτες έδωσαν πάρα πολύ γεύση, προσθέστε λίγη ζάχαρη.
Τσόκαρο blogΤσόκαρο blog
Τσόκαρο blogΤσόκαρο blog
Τσόκαρο blogΤσόκαρο blog
Τσόκαρο blogΤσόκαρο blog
Τσόκαρο blog
   Στη Shurpa  κρέας, λαχανικά και σούπα σερβίρονται στο τραπέζι ξεχωριστά σε διαφορετικά δοχεία. Θα πρέπει να σερβίρεται πολύ ζεστή.
Τσόκαρο blog Τσόκαρο blog
  Στη Shurpa παίζει ρόλο η γαρνιτούρα.  Μερικές φορές, ανάλογα με την εποχή μπορείτε να προσθέσετε και τα μήλα, τα δημητριακά ή κυδώνι στη shurpa. Και δεν πρέπει να φοβόμαστε από τα φρούτα στη σούπα! Ναι, ξέρω ότι ακούγεται περίεργο, αλλά η γεύση είναι πολύ καλή, πολύ αρμονική.
Τσόκαρο blog
   Με την ευκαιρία, η shurpa δίνεται συχνά σε άρρωστους ανθρώπους για γρήγορη ανάρρωση!
Τσόκαρο blogΤσόκαρο blog
   Και όσοι τα καταφέρνετε με τα Ρώσικα υπάρχει και ένα βίντεο με τον Stalik Khankishiyev, που δείχνει πως να φτιάξουμε την shurpa, αυτήν την σούπα από το Ουζμπεκιστάν που λέγετε και "kaynatma"
   Και αν έχετε προετοιμάσει σωστά την shurpa, η μυρωδιά και η γεύση αυτού του πιάτου θα ικανοποιήσει εσάς και τους καλεσμένους σας!
Η προετοιμασία της σούπας σε εικόνες
   Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη.
Πηγή:
Τσόκαρο blog
   Και αν δεν τα καταφέρετε μην στεναχωριέστε καθόλου. Επισκέπτοντας τη σελίδα του e-food.gr μπορείτε να παραγγείλετε από κορυφαίες αλυσίδες όπως Pizza Fan, KFC και Pizza Hut μέχρι το αγαπημένο σουβλατζίδικο της γειτονιάς σας! Στο e-food.gr θα βρείτε δεκάδες εστιατόρια που κάνουν delivery και χιλιάδες συνδυασμούς γεύσεων.
Δείτε το μενού
Τσόκαρο blog

Related Posts:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου