Το κρύο έδαφος της Ρωσίας που ονομάζεται Yakutia είναι πολύ πλούσιο σε ψάρια. Κι`αυτό επειδή υπάρχουν πολλές λίμνες εκεί. Ο πληθυσμός της Yakutia είναι ένα εκατομμύριο άνθρωποι και για κάθε άτομο, υπάρχουν 3,5 λίμνες! Ορισμένες περιοχές είναι άγριες, φυσικά, αλλά υπάρχουν πολλά ψάρια έτσι κι αλλιώς. Η αγορά είναι γεμάτη από διάφορα λευκόψαρα.
Οι άνθρωποι πραγματοποιούν συχνά φεστιβάλ ψαριών. Και κάνουν τέτοια αριστουργήματα από κατεψυγμένα ψάρια.
Τα πιο νόστιμο είναι φέτες κατεψυγμένων ψαριών που σερβίρονται παγωμένες. Δεν υπάρχουν γαστρονομικές διαδικασίες καθόλου. Μόνο αλάτι και πιπέρι. Το κόβουν, το βουτάνε στο αλάτι και το πιπέρι και στο στόμα.
Το ψάρι έχει καθαριστεί πρώτα, φυσικά. Οι φέτες είναι 5-10 χιλιοστά πάχος. Τα υπολείμματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για ψαρόσουπα.Το ψάρι είναι αρκετά λιπαρό, ώστε να μην αισθανθείτε ότι τρώτε πάγο. Και σίγουρα συνδυάζονται τέλεια με την Βότκα!
Ένας νόστιμος μεζές ακόμα, είναι και το κρέας αλόγων, που είναι πάρα πολύ δημοφιλής στην Yakutia!
Οι άνθρωποι πραγματοποιούν συχνά φεστιβάλ ψαριών. Και κάνουν τέτοια αριστουργήματα από κατεψυγμένα ψάρια.
Τα πιο νόστιμο είναι φέτες κατεψυγμένων ψαριών που σερβίρονται παγωμένες. Δεν υπάρχουν γαστρονομικές διαδικασίες καθόλου. Μόνο αλάτι και πιπέρι. Το κόβουν, το βουτάνε στο αλάτι και το πιπέρι και στο στόμα.
Το ψάρι έχει καθαριστεί πρώτα, φυσικά. Οι φέτες είναι 5-10 χιλιοστά πάχος. Τα υπολείμματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για ψαρόσουπα.Το ψάρι είναι αρκετά λιπαρό, ώστε να μην αισθανθείτε ότι τρώτε πάγο. Και σίγουρα συνδυάζονται τέλεια με την Βότκα!
Ένας νόστιμος μεζές ακόμα, είναι και το κρέας αλόγων, που είναι πάρα πολύ δημοφιλής στην Yakutia!
Πηγή:
Ευχαριστώ!
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου