Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Χοιρινό πρασοσέλινο αυγολέμονο

Τσόκαρο blog
   Νοστιμότατο φαγητό, με πλούσια γεύση, που όμως προορίζεται για γερά στομάχια...
Τι χρειαζόμαστε:
    1 κιλό χοιρινό (ψαχνό)
    1 κιλό πράσα (μόνο το λευκό μέρος)
    μισό κιλό σέλινο
    2/3 φλιτζ. τσαγ. ελαιόλαδο
    2 φλιτζ. τσαγ. ζωμό κρέατος (ή νερό)
    1 ποτηράκι λευκό ξηρό κρασί
    1/2 ματσάκι Άνηθο ψιλοκομμένο.
    Αλάτι / πιπέρι
Για το αυγολέμονο:

    2 αυγά
    χυμός από 1-2 λεμόνια
    ζωμό από το φαγητό
Πως το κάνουμε:
   Καθαρίζετε τα πράσα και το σέλινο και τα κόβετε σε μεγαλούτσικα κομμάτια. Ζεσταίνετε το λάδι σε μία κατσαρόλα και τσιγαρίζετε το κρέας, να ροδίσει απ` όλες τις πλευρές. Σβήνετε με το κρασί, προσθέτετε το ζωμό η το νερό και αφήνετε το κρέας να σιγοβράζει μέχρι να μαλακώσει. Μισή ώρα περίπου πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα, αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε στην κατσαρόλα τα πράσα, το σέλινο και τον άνηθο.
   Στο μεταξύ, ετοιμάζεται το αυγολέμονο. Σπάτε σε γυάλινο βαθύ σκεύος τα αυγά και τα χτυπάτε ελαφρά με σύρμα η πιρούνι. Ρίχνετε λίγο λίγο το χυμό λεμονιού και χτυπώντας, προσθέτετε σιγά σιγά το ζουμί από το φαγητό. Ρίχνετε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα με το φαγητό και την κουνάτε γρήγορα, με κυκλικές κινήσεις, ώστε να πάει παντού το αυγολέμονο.
Λίγα μυστικά ακόμα
   Γίνεται καταπληκτικό και με το αυγολέμονο κρέμα !
   Καλό θα είναι να μην μας παραβράσουν τα λαχανικά, γιατί έτσι καταστρέφεται μεγάλο μέρος από τις βιταμίνες τους. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!
   Εάν βρήκες ενδιαφέρον το θέμα Χοιρινό πρασοσέλινο αυγολέμονο από το Οι Συνταγές της Παρέας, μπορείς να αφήσεις ένα σχόλιο, ή κριτική παρακάτω, ή απλά ...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου