Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Μπακαλιάρος φούρνου από τον Λευτέρη Λαζάρου

Τσόκαρο blog
   Εμείς οι Έλληνες τρώμε μπακαλιάρο την 25 Μαρτίου και τη Κυριακή των Βαΐων. Ακόμα και αυτοί που νηστεύουν, αυτές τις 2 ημέρες τρώνε ψάρι και πιο συγκεκριμένα μπακαλιάρο σκορδαλιά . Ο Λευτέρης Λαζάρου μας δείχνει και μία συνταγή για να φτιάξουμε τον μπακαλιάρο στον φούρνο. Δείτε παρακάτω τα υλικά, το βίντεο και την εκτέλεση. Το βίντεο μπορεί να αργήσει να φορτώσει και α φαίνεται κενό στη θέση του.
Υλικά:
   1 κιλό μπακαλιάρο ξαρμυρισμένο
   2 κρεμμύδια
   300 γραμμάρια πατάτες βρασμένες και κομμένες σε φέτες
   2 ντομάτες κομμένες σε φέτες
   70 γραμμάρια ελαιόλαδο
   Αλάτι
   Πιπέρι
   1 δαφνόφυλλο
   70 γραμμάρια γλυκό κρασί
   30 γραμμάρια κονιάκ
   100 γραμμάρια νερό
   1 κουταλάκι του γλυκού πελτέ
   200 γραμμάρια ζωμό λαχανικών
   Μυρωδικά (μαντζουράνα, ρίγανη, θυμάρι, μαϊντανό….)
   1 – 2 σκελίδες σκόρδο προαιρετικά

Εκτέλεση:
   Σοτάρουμε σε ένα τηγάνι το κρεμμύδι με λίγο ελαιόλαδο.
   Ρίχνουμε το ζωμό λαχανικών σε ένα πυρέξ, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τη ντομάτα, τον πελτέ, τα μυρωδικά, τη δάφνη, το σκόρδο, το λάιμ, το κρασί, τα σοταρισμένα κρεμμύδια, τις πατάτες και αλατοπιπερώνουμε.
   Προσθέτουμε το κονιάκ και τα κομμάτια του μπακαλιάρου(βουτώντας τα στο ζουμί του πυρέξ, για να βραχούν και από τις δύο πλευρές).
   Πασπαλίζουμε με μαϊντανό και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 12 – 15 λεπτά.
   Καλή επιτυχία και καλή όρεξη σε όσους το επιχειρήσουν!
   Εάν βρήκες ενδιαφέρον το θέμα Μπακαλιάρος φούρνου από τον Λευτέρη Λαζάρου από το topSyntages, μπορείς να αφήσεις ένα σχόλιο, ή κριτική παρακάτω, ή απλά ...

1 σχόλιο:

  1. Μπορεί να μην χρησιμοποίησα το κονιάκ (είναι ακριβό για έμενα) και αντί για λάιμ μια ψιλοκομμένη μικρή φλούδα λεμονιού (που έδωσε μια μικρή έκπληξη στο στόμα), το φαγητό έγινε «Πεντανόστιμο». Το συνιστώ ανεπιφύλακτα. Κι`όπως συνηθίζω να λέω Καρατσοκαρισμένο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή