Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Kεφτέδες φούρνου

Τσόκαρο blog
   Τα κεφτεδάκια γίνονται εύκολα και στέκουν με αξιοπρέπεια σε ένα ημιεπίσημο γεύμα. Επειδή δεν είναι τηγανητά, δεν έχουν επιβαρυνθεί με το λάδι του τηγανίσματος, γι’ αυτό είναι μια καλή ευκαιρία να συνοδευτούν με πατατάκια τηγανητά. Τη φρεσκάδα στο τραπέζι μπορούμε να την εξασφαλίσουμε με μια οποιαδήποτε νωπή σαλάτα, όπως είναι η μαρουλοσαλάτα. Τα φρούτα αρκούν για επιδόρπιο, φτάνει να είναι φρεσκοκομμένα και καλοσερβιρισμένα.
Υλικά{(για 5 άτομα)}
   1 κιλό χοιρινό κιμά
   1 μεγάλο κρεμμύδι
   1 ασπράδι
   1 μικρό ματσάκι μαϊντανό
   1 φέτα μπαγιάτικο ψωμί
   2-3 φυλλαράκια δυόσμο
   1 κουταλιά λεμόνι
   1 κουταλιά γάλα εβαπορέ
   1 κουταλιά ελαιόλαδο
   ρίγανη
Εκτέλεση
   Τρίβετε το κρεμμύδι. Ψιλοκόβετε το μαϊντανό και το δυόσμο. Αφαιρείτε από το ψωμί την κόρα και το μουλιάζετε σε νερό για 2-3 λεπτά. Το πιέζετε με το χέρι να στραγγίσουν τα νερά και το τρίβετε σε ψίχουλα. Σε βαθύ μπολ αναμειγνύετε τον κιμά με το κρεμμύδι, το ψωμί, το μαϊντανό, το δυόσμο, το λεμόνι, το γάλα, τη ρίγανη και το ασπράδι. Ζυμώνετε πολύ καλά τα υλικά και τα πλάθετε μικρά, πλακέ κεφτεδάκια. Τα βάζετε στο φούρνο με 1 φλιτζάνι νερό, στους 220 βαθμούς, και τα ψήνετε για 15-20 λεπτά. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!
   Εάν βρήκες ενδιαφέρον το θέμα Kεφτέδες φούρνου  από το Vita, μπορείς να αφήσεις ένα σχόλιο, ή κριτική παρακάτω, ή απλά ...

1 σχόλιο:

  1. Η συνταγή είναι εξαιρετική. Την έφτιαξα σήμερα. Πιστεύω ότι λίγο αλατάκι και πιπεράκι θα το ήθελε. Και τις πατάτες δεν τις τηγάνισα αλλά τις έβαλα μαζί με τους κεφτέδες στο φούρνο. Γιάμι!!!! Καρατσοκαρισμένο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή