Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Kεφτέδες φούρνου

Τσόκαρο blog
   Τα κεφτεδάκια γίνονται εύκολα και στέκουν με αξιοπρέπεια σε ένα ημιεπίσημο γεύμα. Επειδή δεν είναι τηγανητά, δεν έχουν επιβαρυνθεί με το λάδι του τηγανίσματος, γι’ αυτό είναι μια καλή ευκαιρία να συνοδευτούν με πατατάκια τηγανητά. Τη φρεσκάδα στο τραπέζι μπορούμε να την εξασφαλίσουμε με μια οποιαδήποτε νωπή σαλάτα, όπως είναι η μαρουλοσαλάτα. Τα φρούτα αρκούν για επιδόρπιο, φτάνει να είναι φρεσκοκομμένα και καλοσερβιρισμένα.
Υλικά{(για 5 άτομα)}
   1 κιλό χοιρινό κιμά
   1 μεγάλο κρεμμύδι
   1 ασπράδι
   1 μικρό ματσάκι μαϊντανό
   1 φέτα μπαγιάτικο ψωμί
   2-3 φυλλαράκια δυόσμο
   1 κουταλιά λεμόνι
   1 κουταλιά γάλα εβαπορέ
   1 κουταλιά ελαιόλαδο
   ρίγανη
Εκτέλεση
   Τρίβετε το κρεμμύδι. Ψιλοκόβετε το μαϊντανό και το δυόσμο. Αφαιρείτε από το ψωμί την κόρα και το μουλιάζετε σε νερό για 2-3 λεπτά. Το πιέζετε με το χέρι να στραγγίσουν τα νερά και το τρίβετε σε ψίχουλα. Σε βαθύ μπολ αναμειγνύετε τον κιμά με το κρεμμύδι, το ψωμί, το μαϊντανό, το δυόσμο, το λεμόνι, το γάλα, τη ρίγανη και το ασπράδι. Ζυμώνετε πολύ καλά τα υλικά και τα πλάθετε μικρά, πλακέ κεφτεδάκια. Τα βάζετε στο φούρνο με 1 φλιτζάνι νερό, στους 220 βαθμούς, και τα ψήνετε για 15-20 λεπτά. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!
   Εάν βρήκες ενδιαφέρον το θέμα Kεφτέδες φούρνου  από το Vita, μπορείς να αφήσεις ένα σχόλιο, ή κριτική παρακάτω, ή απλά ...

Related Posts:

  • Μουσταλευριά    Η μουσταλευριά είναι γλύκισμα φτιαγμένο από μούστο, το χυμό των σταφυλιών, και ζάχαρη ή από πετιμέζι μαζί με αλεύρι, συνηθισμένο στην … Read More
  • Συνταγές για ένα πλούσιο πρωινό    Είναι κοινά παραδεκτό ότι δεν υπάρ­χει τίποτε καλύτερο και πιο υγιεινό από το να αρχίσετε με ένα πλούσιο πρόγευμα. Έτσι θα γεμίσετε τι… Read More
  • Ο διάσημος Ελληνικός μουσακάς    Ο μουσακάς είναι ένα πιάτο από μαγειρεμένο κιμά, μελιτζάνες και πατάτες που συναντάται σε διάφορες μορφές σε όλα τα Βαλκάνια (Βουλγαρί… Read More
  • Κατσικάκι Κελαϊδί του Σεφ Βασίλη Μήλιου    Με νοσταλγική διάθεση, ο σεφ του ξενοδοχείου St. George Lycabettus κ. Βασίλης Μήλιος, προτείνει επιστροφή στις πατροπαράδοτες γεύσεις.… Read More
  • Μουστοκούλουρα    Τα μουστοκούλουρα παράγονται με βασικό υλικό μούστο από τα τέλη Αυγούστου έως τις αρχές Δεκεμβρίου, ή με πετιμέζι ολόκληρο τον χρόνο. … Read More

1 σχόλιο:

  1. Η συνταγή είναι εξαιρετική. Την έφτιαξα σήμερα. Πιστεύω ότι λίγο αλατάκι και πιπεράκι θα το ήθελε. Και τις πατάτες δεν τις τηγάνισα αλλά τις έβαλα μαζί με τους κεφτέδες στο φούρνο. Γιάμι!!!! Καρατσοκαρισμένο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή