Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Το Τσόκαρο blog λέει ΟΧΙ στον χρυσό

Τσόκαρο blog
   Όσοι από εμάς έχουν γεννηθεί και μεγαλώσει σε ένα μολυσμένο περιβάλλων (όπως η Αθήνα), μπορούν και να καταλάβουν την διαφορά που έχει η άξια του χρυσού από την καθαρή Γη. Για όσους πάλι είχαν την τύχη να γεννηθούν και να μεγαλώσουν σε περιοχές με καθαρό οξυγόνο, με καθαρή θάλασσα και γενικότερα με μια καθαρή και γόνιμη γη όπως η Ευλογημένη Θράκη οφείλουν να γνωρίζουν ότι είναι οι πιο πλούσιοι άνθρωποι του κόσμου.
   Έχετε αναρωτηθεί κάποτε ποια είναι η πραγματική αξία του χρυσού; Ο χρυσός έχει μεγάλη οικονομική αξία ως πολύτιμο μέταλλο για νομίσματα, κοσμήματα και άλλα τεχνουργήματα, τουλάχιστον από την αρχή της γνωστής Ιστορίας. Τα αποθέματα χρυσού είχαν γίνει η πιο συνηθισμένη βάση της νομισματικής πολιτικής, από τα βάθη της γνωστής ιστορίας της πολιτικής και της οικονομίας, αν και σ' αυτόν τον ρόλο έχει αρχίσει σταδιακά να υποκαθίσταται από τα αποθέματα σκληρών νομισμάτων, από τη δεκαετία του '30. Το τελευταίο πιστοποιητικό χρυσού, καθώς και τα τελευταία χρυσά νομίσματα (των 100$) εκδόθηκαν στις ΗΠΑ το 1932. Στην Ευρώπη, οι περισσότερες χώρες άφησαν το χρυσό οικονομικό αξιακό πρότυπο με την έναρξη του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, το 1914, γιατί με τεράστια έξοδα και χρέη του μεγάλου αυτού πολέμου, ο χρυσός απέτυχε να παίξει πια το ρόλο του ως κυρίαρχο οικονομικό πρότυπο. Μεταπολεμικά, επίσης απέτυχε να επιστρέψει ο χρυσός ως κυρίαρχο μέσο σύγκρισης αξίας και συναλλαγής.
   Υπολογίστηκε ότι, από την αρχή της γνωστής ανθρώπινης ιστορίας μέχρι και το 2009, εξορύχτηκαν συνολικά 165.000 τόννοι ή περίπου 8.500 m3 χρυσού. Η παγκόσμια κατανάλωση του εξορυσώμενου χρυσού είναι περίπου 50% σε κοσμήματα, 40% σε επενδυτικά αποθέματα, και 10% σε βιομηχανικές εφαρμογές.
   Έχετε αναρωτηθεί κάποτε ποια είναι η πραγματική αξία της καθαρής Γης; Η Γη είναι ο πλανήτης στον οποίο κατοικούν οι άνθρωποι, καθώς και εκατομμύρια άλλα είδη, και ο μοναδικός πλανήτης στον οποίο γνωρίζουμε ότι υπάρχει ζωή. Μια ζωή που στηρίζετε στην Γεωργία που είναι το σύνολο των δραστηριοτήτων που σχετίζονται με την καλλιέργεια του εδάφους της γης με σκοπό την παραγωγή φυτικών προϊόντων.Με τη γεωργία παράγονται προϊόντα που προορίζονται για τη διατροφή των ανθρώπων, των οικόσιτων ζώων αλλά και μερικά που προορίζονται για την παραγωγή άλλων ειδών προϊόντων ως και βιοκαυσίμων, τα τελευταία χρόνια κυρίως. Η γεωργία θεωρείται ότι ήταν το κλειδί για την αύξηση του ανθρώπινου πληθυσμού και την ανάπτυξη του πολιτισμού, αφού η γεωργία και η κτηνοτροφία δημιούργησε πλεονάσματα τροφίμων που επέτρεψαν και την αύξηση του πληθυσμού και την εξέλιξη του πολιτισμού.
   Έχετε αναρωτηθεί κάποτε τι σημαίνει ανάπτυξη; Ο όρος ανάπτυξη στα οικονομικά αναφέρεται στην αύξηση της πραγματικής παραγωγής προϊόντων και υπηρεσιών σε μία οικονομία με την πάροδο του χρόνου. Και η οικονομία λαμβάνει υπόψη της το γεγονός ότι οι φυσικοί πόροι δεν είναι ανεξάντλητο αγαθό. Η χρήση φυσικών πόρων οφείλει να εξισορροπείται και ολόκληρος ο κύκλος ζωής (κατασκευή - χρήση - και τελικά απόρριψη ή ανακύκλωση) των προϊόντων να λαμβάνεται υπόψη. Το φυσικό περιβάλλον δεν μπορεί να είναι αποδέκτης των υπολειμμάτων της παραγωγής αλλά εντάσσεται στον αειφόρο κύκλο της πράσινης οικονομικής δραστηριότητας. Και σαφώς δεν σημαίνει ότι εξαθλιώνω έναν ολόκληρο και αξιοπρεπή λαό, κλείνοντας τις επιχειρήσεις του, απολύοντας τον, καταστρέφοντας τις οικογένειες και τις αξίες του, λέγοντάς του ότι είναι τεμπέλης και ανεπρόκοπος. Ρίχνοντας τον μέσα στα κάτεργα και δίνοντάς του ένα κομμάτι ψωμί, χωρίς μέλλον για τα παιδιά του, αυτός ο λαός στο μόνο που μπορεί να εξελιχθεί είναι σε δούλος.
   Έχετε αναρωτηθεί κάποτε τι στο διάολο θα κάνουμε χωρίς την γόνιμη γη;
   Κύριε Λαμπάκη. Σας ευχαριστώ προσωπικά, που πρώτος σηκώσατε το ανάστημά σας και είπατε ΟΧΙ σε αυτούς τους διαβόλους και είμαι βέβαιος ότι μαζί σας είναι όχι μόνο η Θράκη, αλλά και όλη η Ελλάδα. Αν είναι να ξεκινήσει ο πόλεμος ας τον ξεκινήσουμε εμείς. Εδώ στην ακόμα ελεύθερη Θράκη.
   Περιμένω τα σχόλιά σας, τις σκέψεις σας και τυχόν ερωτήσεις!
Τσόκαρο blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου