Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Ξενοδοχείο για Τέρατα (Hotel Transylvania)

Τσόκαρο blog
   Με σκηνοθέτη τον ευφάνταστο Genndy Tartakovsky, ένα από τα πρωτοπόρα και υποσχόμενα μυαλά στο χώρο του animation, το “Ξενοδοχείο Για Τέρατα”  είναι μια συναρπαστική κωμωδία κινουμένων σχεδίων που θα αλλάξει τη γνώμη μας για τον Δράκουλα και τους φίλους του, αλλά και για τις ίδιες τις δυνατότητες του animation. Υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα!!!
   Σκηνοθεσία: Γκέντι Ταρτακόφσκι
   Σενάριο: Πίτερ Μπέινχαμ, Ρόμπερτ Σμάιγκελ
   Ακούγονται οι φωνές των: Βασίλη Χαραλαμπόπουλου, Στεφανίας Φιλιάδη, Άγγελου Λιάγκο, Ηλία Ζερβου, Πέτρου Δαμουλή, Γιώργου Πετρόχειλου, Φωτεινής Ντεμίρη, Θανάση Κουρλαμπά, Φώτη Πετρίδη, Ντορίνας Θεοχαρίδου, Χρύσας Διαμαντοπούλου.
   Καλώς ήλθατε στο “Ξενοδοχείο για Τέρατα”, το πολυτελές θέρετρο του Δράκουλα, όπου τα τέρατα και οι οικογένειές τους μπορούν να ξεδώσουν ελεύθερα, μακριά από την ανεπιθύμητη ανθρώπινη παρουσία. Ο Δράκουλας έχει καλέσει για ένα Σαββατοκύριακο μερικά από τα πιο διάσημα τέρατα του κόσμου, τον Φράνκεσταϊν και τη Νύφη του, τη Μούμια, τον Αόρατο Άνθρωπο, μια οικογένεια λυκανθρώπων και πολλούς άλλους για να γιορτάσουν όλοι μαζί τα 118α γενέθλια της κόρης του Μέιβις. Για τον Δράκουλα, η φιλοξενία όλων αυτών των θρυλικών τεράτων κάθε άλλο παρά πρόβλημα είναι. Όμως, το ιδανικό αυτό σκηνικό κινδυνεύει να καταρρεύσει εξαιτίας της παρουσίας ενός κοινού θνητού, ο οποίος ανακαλύπτει εντελώς τυχαία το θέρετρο και ξετρελαίνεται με την Μέιβις.
Ξενοδοχείο για Τέρατα

   Μπορεί στο αμερικανικό πρωτότυπο να φιλοξενούνται οι φωνές του Έινταμ Σάντλερ, της Σελίνα Γκόμες και του Στιβ Μπουσέμι, αλλά η δική μας μεταγλώττιση διαθέτει τον υπερταλαντούχο Βασίλη Χαραλαμπόπουλο στο ρόλο του κόμη Δράκουλα, του πρωταγωνιστή-οικοδεσπότη του «Ξενοδοχείου για τέρατα». Με παχιά «βαλκανική» προφορά και λαμπρή υποκριτική, ο δημοφιλής ηθοποιός δίνει υπόσταση και βάθος στον υπερπροστατευτικό κόμη, ο οποίος θέλει να προστατέψει τη μοναχοκόρη του Μέιβις από την κακία του έξω «ανθρώπινου» κόσμου, τώρα που συμπληρώνει τα... 118 και ετοιμάζεται να ανοίξει τα φτερά της.
   Επιμύθιο: γονείς, αφήστε τα βλαστάρια σας να ανοίξουν τα φτερά τους. Δείξτε τους εμπιστοσύνη κι εκείνα θα βρουν το δρόμο τους. Και όλοι αντάμα θα χαρείτε και το φοβερό τραγούδι στο τέλος της ταινίας.
   Εάν βρήκες ενδιαφέρον το θέμα Ξενοδοχείο για Τέρατα (Hotel Transylvania) από την Τατιάνα Καποδίστρια, μπορείς να αφήσεις ένα σχόλιο, ή κριτική παρακάτω, ή απλά ...

1 σχόλιο: