Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Σούπερ σέξι Κοιλιακή Ώση (Abdominal Thrust)

Τσόκαρο blog
   Πνιγμός είναι μια μορφή ασφυξίας που οφείλεται σε μηχανική απόφραξη της αναπνευστικής οδού. Τα συνηθέστερα αίτια πνιγμού στη χώρα μας είναι από νερό ή από φαγητό. Στα παιδιά πνιγμονή μπορεί να συμβεί από κάθε λογής ξένο σώμα.Έχουν αναφερθεί πνιγμοί ακόμη και σε μπανιέρες. Εάν η απόφραξη του αεραγωγού είναι μερική, τότε το θύμα με το βήχα μπορεί να απομακρύνει το ξένο σώμα. Εάν η απόφραξη είναι πλήρης, κάτι τέτοιο είναι αδύνατο. Το θύμα συνήθως φέρνει τα χέρια του στο λαιμό και δεν μπορεί να μιλήσει, το χρώμα του δέρματος γίνεται μπλε και στη συνέχεια χάνει τις αισθήσεις του. Γενικά τα συμπτώματα και σημεία του θύματος πνιγμού είναι τα εξής: ωχρότητα ή κυάνωση, αίσθημα δυσφορίας που συνεχώς μεγαλώνει, δυσκολία στην αναπνοή, απώλεια σφυγμού, σταδιακή απώλεια συνείδησης, ανακοπή και θάνατος. Όταν πρόκειται για πνιγμό σε νερό έχουμε και υποθερμία.
Αντιμετώπιση πνιγμονής
   Πλήξεις στην πλάτη:  Εάν το θύμα είναι όρθιο ή καθιστό, στεκόμαστε στο πλάι και ελαφρώς πιο πίσω, στηρίζουμε το θώρακα με το ένα χέρι, γέρνοντας τον προς τα εμπρός, έτσι ώστε το ξένο σώμα να βγει προς τα έξω με τη δύναμη της βαρύτητας και δίνουμε 5 κτυπήματα στην πλάτη του μεταξύ των δύο ωμοπλατών.
    Εάν το θύμα είναι πεσμένο κάτω, γονατίζουμε και το φέρνουμε προς εμάς,υποστηρίζοντας το θώρακα του με το ισχίο μας, δίνουμε πέντε κτυπήματα στην πλάτη.
   Κοιλιακές Ωθήσεις: Για τις κοιλιακές ωθήσεις, εφαρμοζουμε το χειρισμό Heimlich.
    Εάν το θύμα είναι όρθιο ή καθιστό, στεκόμαστε από πίσω, τοποθετούμε τα χέρια μας γύρω από τη μέση του και το γέρνουμε όσο το δυνατόν προς τα εμπρός. Κάνουμε το ένα χέρι γροθιά και το τοποθετούμε μεταξύ της ξιφοειδους αποφύσεως του στέρνου και του ομφαλού. Φέρνουμε το άλλο χέρι από πάνω και τραβάμε δυνατά προς τα μέσα και άνω. Το ξένο σώμα πρέπει κανονικά να μετακινηθεί και να εκδιωχθεί προς τα έξω.
   Για να καταλάβετε καλύτερα πως εφαρμόζουμε το χειρισμό Heimlich δείτε το ειδικό βίντεο εκμαθήσεις από τα Fortnight Lingerie.

   Τώρα που μάθαμε να αντιμετωπίζουμε τον πνιγμό, καλό θα ήταν να φοράμε και τα κατάλληλα εσώρουχα ... για κάθε περίπτωση!
   Εάν βρήκες ενδιαφέρον το θέμα Σούπερ σέξι Κοιλιακή Ώση (Abdominal Thrust) από το Super Sexy CPR, μπορείς να αφήσεις ένα σχόλιο, ή κριτική παρακάτω, ή απλά ...

1 σχόλιο: