Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Αρακάς με φρέσκα μυρωδικά στην κατσαρόλα

Απλό αλλά απίστευτα νόστιμο φαγητό, με φρέσκα λαχανικά και μυρωδικά.
   Υλικά:
    1 κιλό αρακάς φρέσκος
    2 ώριμες ντομάτες
    Μία πατάτα κομμένη σε κύβους
    2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
    1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
    4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε λεπτές ροδέλες
    1 φλιτζανάκι άνηθος ψιλοκομμένος
    1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
    Αλάτι και λίγο κόκκινο πιπέρι
   Εκτέλεση:
   Πλένεις καλά τον αρακά σε ένα σουρωτό.
   Ξεφλουδίζεις, ξεσποριάζεις και ψιλοκόβεις τις ντομάτες.
   Αφού έχεις ετοιμάσει όλα τα υλικά, βάζεις το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και το αφήνεις να ζεσταθεί. Ρίχνεις τα φρέσκα κρεμμυδάκια – ανακατεύοντάς τα για λίγο, κατόπιν το ξερό κρεμμύδι, τον αρακά, τα καρότα, την πατάτα και στο τέλος τις ντομάτες. Ανακατεύεις για ένα λεπτό και ρίχνεις ζεστό νερό τόσο όσο να σκεπάσει τα υλικά. Χαμηλώνεις τη φωτιά, κλείνεις το καπάκι της κατσαρόλας και αφήνεις το φαγητό να σιγοβράσει για περίπου μία ώρα.
   Πού και πού να του ρίχνεις μια ματιά, μήπως έχουν σωθεί τα υγρά του και χρειαστεί να προσθέσεις λίγο ακόμα ζεστό νερό.
   Μόλις ολοκληρωθεί το βράσιμο, ρίχνεις τον άνηθο και ένα ακόμα φλιτζανάκι ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνεις, ανακατεύεις και ο λαδερός αρακάς είναι έτοιμος!

Related Posts:

  • Σάλτσα Ταρτάρ (tartar sauce)    Η Σάλτσα ταρτάρ (tartare για Ηνωμένο Βασίλειο, Νέα Ζηλανδία και Αυστραλία) είναι μια σάλτσα που βασίζεται στη μαγιονέζα και έχει καθιε… Read More
  • Φασολάδα Κλασική    Η φασολάδα ή φασουλάδα είναι ένα από τα δημοφιλέστερα παραδοσιακά πιάτα της ελληνικής κουζίνας.    Καθιερώθηκε ως το εθνικό … Read More
  • Μαγιονέζα (Mayonnaise)    Η μαγιονέζα (γαλλικά: majɔnɛz), είναι μια παχιά, κρεμώδη σάλτσα που χρησιμοποιείται συχνά ως καρύκευμα. Για την ιστορία η λέξη Μαγιονέ… Read More
  • Γαλοτύρι    Το γαλοτύρι παράγεται από πολύ λιπαρό πρόβειο γάλα (ορισμένοι βάζουν και λίγο κατσικίσιο). Το πολύ λιπαρό γάλα προέρχεται από το ά… Read More
  • Κολοκυθάκια και Μελιτζάνες Ογκρατέν: Εύκολη και Οικονομική Συνταγή    Νόστιμο για να το φάμε, όμορφο στην όψη, εύκολη και οικονομική η προετοιμασία για τα κολοκυθάκια και μελιτζάνες ογκρατέν με σάλτσα μπε… Read More

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου