Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014

Μαγιονέζα (Mayonnaise)

   Η μαγιονέζα (γαλλικά: majɔnɛz), είναι μια παχιά, κρεμώδη σάλτσα που χρησιμοποιείται συχνά ως καρύκευμα. Για την ιστορία η λέξη Μαγιονέζα (Mayonnaise) είναι παράγωγος ονομασία από την Γαλλική επαρχιακή πόλη Μαγιέν (Mayenne) και πιθανολογείτε ότι εκεί γεννήθηκε η εν λόγω σάλτσα.
   Υλικά: 320 γραμμάρια λάδι 1 κρόκο αυγού 1½ κουταλιά του γλυκού μουστάρδα σκόνη ½ κουταλιά του γλυκού αλάτι 2-3 κουταλιές της σούπας ξύδι 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού 2 κουταλιές της σούπας νερό 1 πρέζα πιπέρι άσπρο.
   Εκτέλεση: Βάζουμε μέσα σε... Διαβάστε εδώ ολόκληρη την συνταγή:Μαγιονέζα (Mayonnaise) - Για ένα καλύτερο Αύριο

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου