Με νοσταλγική διάθεση, ο σεφ του ξενοδοχείου St. George Lycabettus κ. Βασίλης Μήλιος, προτείνει επιστροφή στις πατροπαράδοτες γεύσεις. Γι' αυτό, οι επισκέπτες του ξενοδοχείου έχουν την µοναδική ευκαιρία να αναπολήσουν γεύσεις απ' τα παιδικά τους ή να δοκιμάσουν άγνωστες παραδοσιακές συνταγές απ' όλη την Ελλάδα.
Την συνταγή την είχε η μητέρα μου στο αρχείο της, σε μια σελίδα από κάποιο περιοδικό.
Δοκιμάστε κι εσείς την πρόταση του Σεφ Βασίλη Μήλιου γι' αυτήν την εβδομάδα: Κατσικάκι Κελαϊδί. Μια σημαντική λεπτομέρεια, είναι το κρασί, προτίμηση «Ερωδιός» (Αµπελώνες Αγχιάλου Μακεδονίας), που θα αναδείξει τη γεύση του πιάτου σας.
Υλικά για 4 άτομα
•1 κιλό κατσίκι μπουτάκι •200 γρ. κρεμμύδια ξερά •100 γ(1. πιπεριές πράσινες •1 κεφάλι σκόρδο
100 γρ. ντομάτες ώριμες •2 λεμόνια •Αλάτι, πιπέρι, αλεύρι •500 γρ. πατάτες •200 γρ. τυρί φέτα •100 γρ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, την πιπεριά και το λάδι.
Πλένουμε πολύ καλά το κατσικάκι... το κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τα ρίχνουμε κι αυτά στην κατσαρόλα. Δουλεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά και πουδράρουμε με λίγο αλεύρι. Ανακατεύουμε πάλι καλά και μετά σβήνουμε με το χυμό του λεμονιού, την ντομάτα, το νερό, το αλατοπίπερο, και το σκόρδο ψιλοκομμένο.
Βράζουμε το κατσικάκι για μια ώρα περίπου, σε χαμηλή φωτιά. Μόλις βράσει, το τοποθετούμε σε πυρέξ που μπαίνει στο φούρνο.
Στη συνέχεια, καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε σχήμα καρυδιού. Τις τηγανίζουμε ελαφρά, κι όταν είναι έτοιμες, τις προσθέτουμε στο πυρέξ. Τρίβουμε την φέτα από πάνω και τοποθετούμε και λίγη σάλτσα.
Ψήνουμε στο φούρνο για 10 λεπτά...
Την συνταγή την είχε η μητέρα μου στο αρχείο της, σε μια σελίδα από κάποιο περιοδικό.
Δοκιμάστε κι εσείς την πρόταση του Σεφ Βασίλη Μήλιου γι' αυτήν την εβδομάδα: Κατσικάκι Κελαϊδί. Μια σημαντική λεπτομέρεια, είναι το κρασί, προτίμηση «Ερωδιός» (Αµπελώνες Αγχιάλου Μακεδονίας), που θα αναδείξει τη γεύση του πιάτου σας.
Υλικά για 4 άτομα
•1 κιλό κατσίκι μπουτάκι •200 γρ. κρεμμύδια ξερά •100 γ(1. πιπεριές πράσινες •1 κεφάλι σκόρδο
100 γρ. ντομάτες ώριμες •2 λεμόνια •Αλάτι, πιπέρι, αλεύρι •500 γρ. πατάτες •200 γρ. τυρί φέτα •100 γρ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, την πιπεριά και το λάδι.
Πλένουμε πολύ καλά το κατσικάκι... το κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τα ρίχνουμε κι αυτά στην κατσαρόλα. Δουλεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά και πουδράρουμε με λίγο αλεύρι. Ανακατεύουμε πάλι καλά και μετά σβήνουμε με το χυμό του λεμονιού, την ντομάτα, το νερό, το αλατοπίπερο, και το σκόρδο ψιλοκομμένο.
Βράζουμε το κατσικάκι για μια ώρα περίπου, σε χαμηλή φωτιά. Μόλις βράσει, το τοποθετούμε σε πυρέξ που μπαίνει στο φούρνο.
Στη συνέχεια, καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε σχήμα καρυδιού. Τις τηγανίζουμε ελαφρά, κι όταν είναι έτοιμες, τις προσθέτουμε στο πυρέξ. Τρίβουμε την φέτα από πάνω και τοποθετούμε και λίγη σάλτσα.
Ψήνουμε στο φούρνο για 10 λεπτά...
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου