Πλούσιες σε σίδηρο και πρωτεΐνες. Ιδανικές για σούπα ή υγιεινές συνταγές. Επίσης σερβίρονται και ως συνοδευτικό.
Οι φακές αποτελούν ίσως το πιο διαδεδομένο όσπριο. Ο πιο συνηθισμένος τρόπος μαγειρέματος είναι σε μορφή σούπας. Ας δούμε και με τι άλλο όμως μπορούμε να μαγειρέψουμε και να συνδυάσουμε τις φακές μας.
Η λυσίνη, το αμινοξύ που περιέχει το ρύζι και δεν περιέχουν οι φακές, συμπληρώνουν το γεύμα και καθιστούν τη φυτική πρωτεΐνη ισοδύναμη της ζωικής. Συνδυάστε λοιπόν τις κλασσικές φακές με λίγο ρύζι ή κάντε φακές σαλάτα ή φακόρυζο, επιλέγοντας μάλιστα άγριο ρύζι για επιπλέον φυτικές ίνες, με καλύτερο κορεσμό και παράλληλα χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη.
Μια από τις προτεινόμενες συνταγές, εκπορευόμενη από τη μοναστηριακή παράδοση, είναι το αγιορείτικο φακόρυζο.
Υλικά
Continue to article » Συνταγές για Φακές με ρύζι, Φακόρυζο αγιορείτικο - mount athos lentils with rice | Για ένα καλύτερο Αύριο
Οι φακές αποτελούν ίσως το πιο διαδεδομένο όσπριο. Ο πιο συνηθισμένος τρόπος μαγειρέματος είναι σε μορφή σούπας. Ας δούμε και με τι άλλο όμως μπορούμε να μαγειρέψουμε και να συνδυάσουμε τις φακές μας.
Η λυσίνη, το αμινοξύ που περιέχει το ρύζι και δεν περιέχουν οι φακές, συμπληρώνουν το γεύμα και καθιστούν τη φυτική πρωτεΐνη ισοδύναμη της ζωικής. Συνδυάστε λοιπόν τις κλασσικές φακές με λίγο ρύζι ή κάντε φακές σαλάτα ή φακόρυζο, επιλέγοντας μάλιστα άγριο ρύζι για επιπλέον φυτικές ίνες, με καλύτερο κορεσμό και παράλληλα χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη.
Μια από τις προτεινόμενες συνταγές, εκπορευόμενη από τη μοναστηριακή παράδοση, είναι το αγιορείτικο φακόρυζο.
Υλικά
Continue to article » Συνταγές για Φακές με ρύζι, Φακόρυζο αγιορείτικο - mount athos lentils with rice | Για ένα καλύτερο Αύριο
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου