Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

Δίπλες

Τσόκαρο blog
   Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά, χρόνος αναμονής: 30 λεπτά, χρόνος τηγανίσματος: 10 λεπτά για κάθε δίπλα. 
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ½ ΚΙΛΟ (ΠΕΡΙΠΟΥ 20 ΔΙΠΛΕΣ)
   500 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
   2 αυγά μεσαίου μεγέθους
   ½ κ.κ. αλάτι
   1 κ.σ. ζάχαρη
   1 κ.κ. κανέλα
   χυμός και ξύσμα από 1 πορτοκάλι
   ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
   μέλι και καρύδια ή άλλος ξηρός καρπός για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
   1. Σε μεγάλη λεκάνη αναμειγνύουμε όλα μαζί τα υλικά και ζυμώνουμε ώσπου να επιτύχουμε μια ζύμη λεία και μαλακιά. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για περίπου 30 λεπτά.
   2. Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο πάχους 1 εκ. με τη βοήθεια ενός πλάστη και κόβουμε κάθε φύλλο σε λωρίδες πλάτους 3 εκ. με το ειδικό εργαλείο με τα δοντάκια.
   3. Παίρνουμε μία μία τις λωρίδες και τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι σχηματίζοντας με κάθε λωρίδα ένα σπιράλ με τη βοήθεια δύο πιρουνιών.
   4. Πασπαλίζουμε τις δίπλες μας με χοντροκομμένους ξηρούς καρπούς, τις περιχύνουμε με μέλι και σερβίρουμε.
Πηγή: 
Τσόκαρο blog
   Και αν δεν τα καταφέρετε μην στεναχωριέστε καθόλου. Επισκέπτοντας τη σελίδα του e-food.gr μπορείτε να παραγγείλετε από κορυφαίες αλυσίδες όπως Pizza Fan, KFC και Pizza Hut μέχρι το αγαπημένο σουβλατζίδικο της γειτονιάς σας! Στο e-food.gr θα βρείτε δεκάδες εστιατόρια που κάνουν delivery και χιλιάδες συνδυασμούς γεύσεων.
Δείτε το μενού
Τσόκαρο blog

Related Posts:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου