ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ½ ΚΙΛΟ (ΠΕΡΙΠΟΥ 20 ΔΙΠΛΕΣ)
500 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις2 αυγά μεσαίου μεγέθους
½ κ.κ. αλάτι
1 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.κ. κανέλα
χυμός και ξύσμα από 1 πορτοκάλι
ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
μέλι και καρύδια ή άλλος ξηρός καρπός για το σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Σε μεγάλη λεκάνη αναμειγνύουμε όλα μαζί τα υλικά και ζυμώνουμε ώσπου να επιτύχουμε μια ζύμη λεία και μαλακιά. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για περίπου 30 λεπτά.2. Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο πάχους 1 εκ. με τη βοήθεια ενός πλάστη και κόβουμε κάθε φύλλο σε λωρίδες πλάτους 3 εκ. με το ειδικό εργαλείο με τα δοντάκια.
3. Παίρνουμε μία μία τις λωρίδες και τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι σχηματίζοντας με κάθε λωρίδα ένα σπιράλ με τη βοήθεια δύο πιρουνιών.
4. Πασπαλίζουμε τις δίπλες μας με χοντροκομμένους ξηρούς καρπούς, τις περιχύνουμε με μέλι και σερβίρουμε.
Πηγή:
Και αν δεν τα καταφέρετε μην στεναχωριέστε καθόλου. Επισκέπτοντας τη σελίδα του e-food.gr μπορείτε να παραγγείλετε από κορυφαίες αλυσίδες όπως Pizza Fan, KFC και Pizza Hut μέχρι το αγαπημένο σουβλατζίδικο της γειτονιάς σας! Στο e-food.gr θα βρείτε δεκάδες εστιατόρια που κάνουν delivery και χιλιάδες συνδυασμούς γεύσεων.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου