Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Πατατοκεφτέδες

Τσόκαρο blog
   Οι πατατοκεφτέδες είναι ένα νόστιμο μεζεδάκι, που μπορεί να συνοδέψει το κρασάκι σας πριν το κυρίως πιάτο!!! Έχουν πολύ όμορφη γεύση και συνήθως γίνονται ανάρπαστοι!! Η παρασκευή τους είναι απλή και εύκολη για.......τα πολύ κουρασμένα κορίτσια!!!! Πάμε να δούμε πως φτιάχνονται!!
Θα χρειαστούμε:
   1 κιλό μέτριες πατάτες
   1 κρεμμύδι μέτριο
   2 αυγά
   250 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
   1 κουταλάκι ρίγανη
   Αλάτι και πιπέρι
   Μισή κούπα φρυγανιά τριμμένη
   Αλεύρι και
   Λάδι για το τηγάνισμα

Επί τω έργω
   Καθαρίζουμε και βράζουμε τις πατάτες. Όταν είναι έτοιμες τις περνάμε από την μηχανή του πουρέ ή μια μια τις λιώνουμε με το πιρούνι σε ένα βαθύ μπολ. Ρίχνουμε τα αυγά, το κεφαλοτύρι, αλάτι λίγο (γιατί το κεφαλοτύρι είναι αρκετά αλμυρό), το πιπέρι, το κρεμμύδι περασμένο από το μούλτι, την ρίγανη και ζυμώνουμε. Καθώς ζυμώνουμε προσθέτουμε και την φρυγανιά, για να γίνει σφιχτό το μείγμα μας και να μην διαλυθεί στο τηγάνισμα. Θα καταλάβετε στο ζύμωμα αν θέλετε λιγότερη ή περισσότερη ποσότητα φρυγανιάς Στην συνέχεια πλάθουμε το μείγμα σε κεφτέδες και τους αλευρώνουμε.
   Στο τηγάνι έχουμε βάλει το λάδι να κάψει και αρχίζουμε το τηγάνισμα. Αφήνουμε να ψηθούν καλά από την μια μεριά πριν τους γυρίσουμε από την άλλη.
Τσόκαρο blog
Μικρές συμβουλές.
   Βάζετε σ΄ένα τηγάνι λίγο λάδι (όσο να πιάνει τον πάτο) να κάψει σε δυνατή φωτιά για να τηγανιστούν γρήγορα και να μην σκορπίσουν. Αντίθετα αν το λάδι είναι πολύ, θ΄αρχίσουν να βράζουν και να διαλύονται.
   Το συχνό γύρισμα δεν βοηθάει στο να διατηρήσουν το σχήμα τους.
   Μπορούμε να προσθέσουμε στο μείγμα και άλλα υλικά της αρεσκείας μας όπως δυόσμο, μαϊντανό, τυρί φέτα ή άλλο σκληρό τυρί.
  Οι πατατοκεφτέδες εκτός από κύριο φαγητό είναι κι ένας πολύ ωραίος μεζές για τσίπουρο ή μπύρα.
Κατά τον ίδιο τρόπο μπορείτε να φτιάξετε και κολοκυθοκεφτέδες.
Καλή σας επιτυχία και καλή σας όρεξη 
Πηγή:
Τσόκαρο blog
Tales of Taste

Related Posts:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου