Απλή, αλλά νοστιμότατη συνταγή για λεμονάτες πατάτες φούρνου. Μπορεί να είναι κύριο γεύμα, μαζί με μια σαλάτα και τυρί ή συνοδευτικό για κρέας. Θα σας παρει 15 λεπτα για την προετοιμασία και 1 ώρα και 15 λεπτά για το μαγείρεμα. Σύνολο: 1 ώρα και 30 λεπτά. Αυτή η συνταγή είναι για: 6μερίδες.
Ελαιόλαδο: 1/2 κούπα
Ρίγανη: 1 κουταλάκι
Αλάτι, πιπέρι: όσο σας αρέσει
Χυμό λεμονιού: από 2 λεμόνια
Μουστάρδα: 1 κουταλιά
Νερό: 1/2 κούπα, αν χρειαστεί
2. Μεταφέρετε τις πατάτες σε ταψί μαζί με τα υγρά τους και τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για μία με μιάμιση ώρα (ανάλογα με το μέγεθος που τις έχετε κόψει).
3. Σερβίρονται ζεστές και ταιριάζουν πολύ με ψητό κοτόπουλο (μπορείτε να τις ψήσετε στο ίδιο ταψί για περισσότερη νοστιμιά).
Υλικά:
Πατάτες: 2 κιλάΕλαιόλαδο: 1/2 κούπα
Ρίγανη: 1 κουταλάκι
Αλάτι, πιπέρι: όσο σας αρέσει
Χυμό λεμονιού: από 2 λεμόνια
Μουστάρδα: 1 κουταλιά
Νερό: 1/2 κούπα, αν χρειαστεί
Οδηγίες:
1. Kαθαρίζετε, πλένετε και κόβετε τις πατάτες σε κομμάτια. Τις βάζετε σε μπολ και προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε καλά. Το νερό το προσθέτετε εφόσον προτιμάτε τις πατάτες αρκετά μαλακές.2. Μεταφέρετε τις πατάτες σε ταψί μαζί με τα υγρά τους και τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για μία με μιάμιση ώρα (ανάλογα με το μέγεθος που τις έχετε κόψει).
3. Σερβίρονται ζεστές και ταιριάζουν πολύ με ψητό κοτόπουλο (μπορείτε να τις ψήσετε στο ίδιο ταψί για περισσότερη νοστιμιά).
Πηγη:
Περιμένω τα σχόλιά σας, τις σκέψεις σας και τυχόν ερωτήσεις!
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου